De huizen hebben hun oorsprokelijke benaming gehouden: La Grange, La Ferme, Les Etables.

Vakantie is rust en luxe. De omgeving moet stil zijn, je moet de gekte van je werk, de stad, het verkeer en het dagelijks leven even helemaal vergeten. Je moet slapen als een roos, heerlijk kunnen eten, een beetje kunnen bewegen, lekker buiten kunnen zitten met een mooie koffie of een goed glas wijn, binnen met je eigen muziek en soms wil je mensen ontmoeten.

Persoonlijk vind ik de Franse markten met hun lokale producten fantastisch. Mooie simpele gerechten maken met wat de omgeving je biedt

Een keuken is dus belangrijk. Ik durf te zeggen dat onze huizen de best geoutilleerde keukens hebben in het Franse vakantie land. Je eigen gezellige buitenterras heeft een barbecue, waar je ook producten in kunt roken en je kunt 'm als buitenverwarming gebruiken in het voor- en najaar. Slapen als een roos: Iedereen vindt de bedden, de luxe zachte donzen dekbedden en de stilte te fijn. Ons 6x12 mtr zwembad wordt hoog gewaardeerd, zowel om in te zwemmen als omheen te liggen. De Audio Pro C20 waarop je je eigen smartphone of tablet kunt aansluiten, scoort hoge ogen. Maar ook de praktische dingen als stofzuiger, wasmachine en een internet verbinding in elk huis.

Salle des fetes: zelfs het allerkleinste dorpje heeft er een, zo ook wij. Wij gebruiken het in ieder geval 1 keer per week. Elke maandag kook ik voor iedereen. Het leek mij namelijk leuk als iedereen even kennis met elkaar maakt. In ons echte dorp Sainte Sabine Born, met zijn 350 inwoners, gebeurt dit ook vaker. Iedereen brengt dat zijn eigen borden, bestek en glazen mee, een goede traditie die ik graag in ere houd. Allicht is alles volop aanwezig in je eigen huis. Gelukkig zijn er elke maandag weer een paar mensen die mij graag helpen met koken...... 

Mocht je in je vakantie even willen tuinieren dan ben je natuurlijk meer dan welkom in onze groentetuin, waar je ook je eigen groenten kunt plukken.