Au Perier

Luxe design vakantie huizen met zwembad in de Dordogne

Een klein, gezellig, zeer relaxed luxe design dorpje, daar lijkt het op, met 4  huizen met alles erop en eraan, maar ook een pleintje, picknickplekjes, een zwembad, een 'Salle de fete' en een eigen groentetuin voor alle tijdelijke bewoners. En dat is precies wat je straks bent in ons dorpje; een zeer welkome tijdelijke bewoner!

Wij, Annemieke den Uijl en Nick White, gingen zo vaak op vakantie in de Dordogne dat we in januari 2011 toch eens gingen kijken of het mogelijk was een huis te kopen. Ook een grappige wintervakantie-bezigheid, vonden we. We hadden die week aan alle kanten geluk en vonden binnen 3 dagen het huis van onze, nee niet dromen, want we waren niet aan het dromen. Een miezerige dag, een mooi, wat vervallen, huis uit 1794 en een waanzinnige plek die meteen goed voelde, iets waar ik daarvoor nooit in geloofd had. Het bod werd die week nog aanvaard en wij werden bezitters van een prachtige plek met een huis en 3 bijgebouwen.

Tja, wat doe je met 3 bijgebouwen? Ik had al 14 jaar een restaurant in Amsterdam waar ik ziel en zaligheid in stopte en Nick had een drukke internationale baan. Maar bijgebouwen, daar moet je wat mee.

Het is net een klein dorpje, opperde Joris Van Grinsven, de binnenhuisarchitekt die van meet af aan bij de verbouwing en inrichting betrokken is geweest. En inderdaad dat is wat we er van gemaakt hebben, een klein, gezellig, zeer relaxed luxe design dorpje, met 4 huizen met alles erop en eraan, een pleintje, picknickplekjes, een zwembad en een 'Salle des fêtes' en met eigen groentetuin voor alle tijdelijke bewoners. En dat is precies wat je straks bent in ons dorpje; een zeer welkome tijdelijke bewoner!